Brocat Criança

BROCAT CRIANÇA

Vi negre elaborat principalment amb merlot, i una mica de monastrell. Cada varietat prové de parcel•les diferents. En el cas del merlot, és una vinya de quinze anys situada a 660 metres d'alçada. La vinya del monastrell, de vint-i-cinc anys, es troba vora els 700 metres.

El raïm s'ha seleccionat a la vinya i ha estat collit a mà. La fermentació s'ha realitzat en dipòsits d'acer inoxidable a 23-24ºC, i s'ha fet una maceració amb les pells de durada mitjana amb el merlot, i una mica més llarga en el cas del monastrell. Després es va realitzar el cupatge i va fer la fermentació malolàctica en bóta de roure francès, on s'hi va estar quatre mesos. No ha estat filtrat i ha reposat en ampolla.

Anyada: 2015.
Graduació: 14º vol.
Producció: 1545 ampolles.  
     

Nota de tast

Vista: Vermell granatós, net i brillant. Capa mitjana.

Nas: Intensitat aromàtica mitjana-alta. Notes de fruita vermella i negra fresques i alhora llamineres. Apareixen espècies dolces com la vainilla i també torrefactes aportades per la fusta, però integrades. Trobem algun record balsàmic de fons. Aroma net.

Boca: És carnós i estructurat, però alhora és àgil i amable. El taní hi és present però és suau. Trobem una acidesa marcada que li aporta molta frescor i alhora l'equilibra.